Despre ratan

Ce este ratanul?
      Ratanul natural provine din regiunile tropicale din Africa, Asia si Australia si este denumirea atribuita celor aproximativ 600 de specii de palmieri. Ratanul este considerat mai degraba vita de vie, datorita ramurilor cu tulpini de 2 pana la 5 cm in diametru.
Fiind considerat un material costisitor pentru realizarea de mobilier, ratanul natural a fost inlocuit cu cel sintetic (polietilena). Proprietatile ratanului natural sunt asemanatoare cu cele ale ratanului sintetic, asemanarea dintre cele doua produse fiind de 95%.
Marii producatori de ratan sintetic se afla in tarile din Asia de sud-est.
In Romania mobilierul din ratan a devenit mai cunoscut in ultimii 10 ani.

Ce rezistenta are ratanul?
      Ratanul sintetic prezinta rezistenta atat la temperaturi inalte, cat si la temperaturi scazute (inghet), practic nu este nevoie sa il protejati in vreun fel (cum ati proteja lemnul, palul sau fierul), este rezistent la indoire, este tratat impotriva UV, ceea ce determina o rezistenta mai mare in timp a culorii, este rezistent la umezeala si ofera un alt avantaj, acela de a se curata usor - cu jet de apa.

Cum se realizeaza mobilierul din ratan?
       Mobilierul RATTAN NOBLESSE este realizat din doua materiale, la care se adauga accesoriile:
- otel sau aluminiu (teava rotunda sau rectangulara, in functie de model)
- snur din ratan sintetic (RE rattan)
- accesorii (capace, perne, saltele)
    Cadrul, pe care este impletit snurul din ratan, este realizat din otel sau aluminiu, ambele materiale fiind rezistente la coroziune. Spre deosebire de otel, aluminiul este mai usor de manevrat datorita greutatii reduse, dar are si un cost mai mare. 
Rezistenta aluminiului creste la temperaturi joase si nu devine casant.
Atunci cand aluminiul este expus timp indelungat la temperaturi ridicate de peste 100 grade Celsius, rezistenta acestuia scade.
Cadrul metalic poate fi invelit in totalitate in snur din ratan, ori poate fi vopsit. Vopsirea se face doar in camp electrostatic.
Snurul din ratan este 100% HDPE (high-density polyethylene)  - din polietilena de inalta densitate.
Este lesne de inteles ca mobilierul este impletit manual de catre personal specializat.
  
Ce culoare poate avea mobila din ratan?
     Mobilierul din ratan sintetic se poate realiza in diferite culori si modele. Mai jos va prezentam culorile pe care RATTAN NOBLESSE poate realiza mobilierul impletit.Ce fel de mobilier se poate realiza din ratan?
    Dupa cum bine stiti, ratanul este utilizat la o intreaga gama de produse, printre acestea enumeram: cosuri, ghivece, paravane, scaune, fotolii, balansoare, baruri, mese, toate executate pe cadru metalic. De asemenea se poate realiza mobilier combinat din pal si snur sintetic din ratan, ori lemn si snur natural din ratan.        
Cunoscut prin eleganta si still unic, mobilierul din ratan poate fi folosit atat in utilarea moderna a teraselor si gradinilor, cat si in restaurante, hotelurui, pub-uri, la piscine sau in alte centre comerciale.

Va invitam sa vizitati magazinul nostru online!