Despre ratan

Ce este ratanul?

    Ratanul natural provine din regiunile tropicale din Africa, Asia și Australia și este denumirea atribuită celor aproximativ 600 de specii de palmieri. Ratanul este considerat mai degrabă vița de vie, datorită ramurilor cu tulpini de 2 până la 5 cm diametru.
Fiind considerat un material costisitor pentru realizarea de mobilier, ratanul natural a fost înlocuit cu cel sintetic (polietilenă). Proprietățile ratanului natural sunt asemănătoare cu cele ale ratanului sintetic, asemănarea dintre cele două produse fiind de 95%.
Marii producători de ratan sintetic se află în tările din Asia de sud-est.
În România mobilierul din ratan a devenit mai cunoscut în ultimii 10 ani.

Ce rezistență are ratanul?

   

Ratanul sintetic prezintă rezistență atât la temperaturi înalte, cât și la temperaturi scăzute (înghet), practic nu este nevoie sa îl protejați în vreun fel (cum ați proteja lemnul, palul sau fierul), este rezistent la îndoire, este tratat împotriva UV, ceea ce determină o rezistență mai mare în timp a culorii, este rezistent la umezeală și oferă un alt avantaj, acela de a se curața ușor - cu jet de apă.


Cum se realizează mobilierul din ratan?

    Mobilierul RATTAN NOBLESSE este realizat din două materiale, la care se adaugă accesoriile:
- oțel sau aluminiu (teavă rotundă, pătrată sau rectangulară, în funcție de model)
- șnur din ratan sintetic (RE rattan)
- accesorii (capace, perne, saltele)
Cadrul, pe care este împletit șnurul din ratan, este realizat din oțel sau aluminiu, ambele materiale fiind rezistente la coroziune. Spre deosebire de oțel, aluminiul este mai ușor de manevrat datorită greutății reduse, dar are și un cost mai mare. 
Rezistența aluminiului crește la temperaturi joase și nu devine casant.
Atunci cand aluminiul este expus timp îndelungat la temperaturi ridicate de peste 100 grade Celsius, rezistența acestuia scade.
Cadrul metalic poate fi învelit în totalitate în șnur din ratan, ori poate fi vopsit.
Șnurul din ratan este 100% HDPE (high-density polyethylene)  - din polietilenă de înaltă densitate.
Este lesne de înțeles ca mobilierul este împletit manual de către personal specializat.
  
Ce culoare poate avea mobila din ratan?


Mobilierul din ratan sintetic se poate realiza în diferite culori și modele. Mai jos vă prezentăm culorile pe care RATTAN NOBLESSE poate realiza mobilierul împletit.
Ce fel de mobilier se poate realiza din ratan?

Dupa cum bine știți, ratanul este utilizat la o întreagă gamă de produse, printre acestea enumerăm: coșuri, ghivece, paravane, scaune, fotolii, balansoare, baruri, mese, toate executate pe cadru metalic. De asemenea se poate realiza mobilier combinat din pal și snur sintetic din ratan, ori lemn și snur natural din ratan.        

Cunoscut prin eleganta sa și stilul unic, mobilierul din ratan poate fi folosit atât în utilarea modernă a teraselor și gradinilor, cât și în restaurante, hoteluri, pub-uri, la piscine sau în alte centre comerciale.


Vă invităm să vizitați magazinul nostru online!